maandag 20 juni 2011

Rustdag 4 : Leon

De Monasterio San Marcos, een klooster uit de twaalfde eeuw, deed nu dienst als parador. De late morgenwandeling in de kloostertuin bracht rust. Het getjilp van de vogels deed vermoeden dat ook zij hun habitat hier hadden gevonden, weg van het stadsgezoem. Binnentuinen van kloosters hadden hem altijd al aangetrokken. Hij zou eigenlijk eens een tijdje in een abdij willen vertoeven. Wel een met bier. Filosoferen over het leven en het niet-leven. Het alledaagse en het essentiële, het oppervlakkige en het diepzinnige.

Tijd om afscheid te nemen van dochter en de jonge god. Nog een gezellige babbel over koetjes en kalfjes, over jong zijn en oud worden. Wat is dat toch met vaders en dochters. Altijd die ene traan meer dan gewoonlijk. Conversaties zonder woorden.

Nog even wat rondgelummeld in Leon, de prachtige twaalfde-eeuwse kapel van de Pantéon Real met unieke muurschilderingen bezocht, wat gegeten en gaan rusten. De thermometer gaf nog temperaturen aan van 35 graden. Het wordt een vroeg vertrek. De sleur begon zich te manifesteren. Santiago mocht nu stilaan in zicht komen. Er wachtten echter nog enkele zware ritten.

1 opmerking:

  1. Geniet toch nog maar 'n beetje van de tropische temperaturen ginder. Hier halen we slechts een povere 16 graden.
    Roger, mocht je alsnog besluiten om bierpater te worden, dan zorgen wij wel voor de rietjes hoor !!! ;-)
    Geef er nog 'n lap op en voordat je 't weet ben je in Compostela !
    Groetjes vanuit 't koude Belgie.
    Patrick/Nora

    BeantwoordenVerwijderen