donderdag 16 juni 2011

Rioja - Rit 16 : Logroño - Santo Domingo de Calzada

 Afstand : 76 km  Gemiddeld : 18/u  Wind : NW 3bf  HS : 120 Stemming : hoopvol

Mazzel. Net bij het buiten rijden van Logroño, twee Belgen met GPS. Allebei. Dat kon niet verkeerd gaan. Bij het bestuderen van de kaart had hij al in de gaten dat het geen gemakkelijke klus zou worden de stad uit te rijden. Hij volgde gezwind een van de twee Belgen, de jonge god bleef bij de andere erachter. Hoopvol gesprek, want de route zou toch van de ene gps op de andere kunnen worden overgeladen. Plotse wending. Terwijl de ene Belg hen gezwind de stad uit loodste, maakte de andere plots rechtsomkeer. Even stonden ze daar met drie aan de grond genageld. Dan ook maar terug. Bleek achteraf uit een gesprek van de jonge god met de andere Belg dat zijn maat ‘altijd verkeerd reed’ en ‘ dat hij hem nooit kon volgen’ en ‘ hij bovendien ook steeds technisch defect had’. Hopelijk ook nog vrienden na Compostela.

Dank zij het haviksoog van de jonge god kwamen ook zij op de goede route. Voor de eerste keer over de echte camino, deels geasfalteerd, deels onverharde kiezelweg. Een prachtig stukje rustgevende natuur. De Spaanse furie bleef hem in zijn greep houden. Ze had bovendien gezelschap van vriend wind die ongezellig tegen zat. De meesteres die haar slaaf even pijn deed.

De rit door het Rioja wijnland was bewust kort gepland. Proeverij op het programma in de namiddag, op zoek naar een lekkere rioja, mocht die al bestaan. Overtuigd dat hij het Spaanse dagritme van openings- en sluitingsuren stilaan begreep, werd bij de eerste bodega aangebeld. ‘Spijtig maar nu is er een rondleiding en we kunnen je niet laten proeven. Kom binnen een tweetal uur terug.’ Bodega twee en drie : dicht. Uiteindelijk dan toch iets gevonden. Van welke druif de witte wijn werd gemaakt wist de hostess niet. Vijf wijnen geproefd, geen enkele deugdelijk gevonden, en de prijs van 20€ per fles al zeker niet. Rioja, wordt het ooit wat ?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten